ZLATAN BEGIĆ UPOZORAVA: Šta se krije iza hitnog sastanka Čovića, Nikšića i Efendića u Mostaru...

Stranački lideri bi, između ostalog, trebali razgovarati i o izboru sudija Ustavnog suda BiH. 

  • Politika

  • 15. Mar. 2023  

  • 7

Predsjednici HDZ-a BiH, SDP-a i Stranke za BiH Dragan Čović, Nermin Nikšić i Semir Efendić danas bi u Mostaru trebali održati sastanak na kojem će glavna tema razgovora biti aktuelno političko stanje u Federaciji BiH, saznaje "Slobodna Bosna".

Zajedničkom sastanku u Mostaru trebao bi prethoditi susret Nikšić - Efendić, dok će Čović danas razgovarati i sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom.  

Stranački lideri bi, između ostalog, trebali razgovarati i o izboru sudija Ustavnog suda BiH. 

Pred stranačkim liderima je i tema nove koalicije u Unsko-sanskom kantonu.

Tim povodom oglasio se zastupnik DF-a u državnom parlamentu Zlatan Begić.

-Ponovo se pokazalo da je sudbina države i BH naroda dopala u šake neznalicama, karijeristima i prevarantima. Istina, ima tu i onih koji dobro znaju šta rade. I jedni i drugi rasprodaju državu u direktnom prijenosu. Jedne uopšte nije briga, drugi su na zadatku.

Zakonom o prebivalištu isporučili su entitet RS, izborom sudije Ustavnog suda po nalogu Dragana Čovića isporučuju ostatak BiH. Narod koji uredno glasa za one koji su onemogućili preživjelim žrtvama prijavu u mjestu njihovog stradanja - ozbiljno može i treba da se zabrine. Svanulo, poručio je Begić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...