VJENČANJE DOSTOJNO PRINCEZE: Kćerka kraljice Ranije udala se u elegantnoj vjenčanici, kroz vrtove palače dopratio je... (FOTO)

Jordanska kraljevska porodica ovog se vikenda okupila na svadbi na vjenčanju kćeri jordanskog kralja Abdulaha i kraljice Ranije.

  • Žena

  • 15. Mar. 2023  15. Mar. 2023

  • 0

Princeza Iman, najstarija kći jordanskoga kraljevskog para, imala je vjenčanje dostojno princeze. Sudbonosno da grčkom poduzetniku Jameelu Alexanderu Thermiotisu izrekla je odjevena u elegantnu bijelu haljinu s dugim šlepom i dijamantnom tijarom.

Haljina s povišenim ovratnikom i detaljima od čipke na gornjem dijelu i rubovima rukava rad je modne kuće Dior. Mladenka je nosila i dugi veo od tila koji je na mjestu držala tijara. Vjenčanica koja će se svidjeti damama koje vole jednostavnost u gornjem dijelu prati liniju tijela, dok se donji dio blago širi u A-kroj.

Kada je u pitanju šminka, odlučila se za nježan i prirodan make-up.

Kći kraljice Ranije nosila je vjenčanicu modne kuće DiorKći kraljice Ranije nosila je vjenčanicu modne kuće Dior (Foto: Profimedia)

Princezu je kroz vrtove palače dopratio prijestolonasljednik i njezin stariji brat Hussein.

Jedan dio ceremonije, onaj u kojem su mladenci razmijenili prstenje, potpisali vjenčani dokument ispred monarha te pročitali stih iz Kurana, direktno se prenosio na televiziji.

Dio vjenčanja izravno se prenosio na televizijiDio vjenčanja izravno se prenosio na televiziji (Foto: Profimedia)

Ceremoniji su prethodile opsežne pripreme te generalna proba vjenčanja, a uoči velikog dana posebno emotivan govor održala je kraljica Rania.

"Svaka majka zna da joj kći nakon nekog vremena postane kao prijateljica. Tako da je teško znati da ona neće biti uz mene svaki put. Ali Iman je brzo odrasla i postala je prekrasna nevjesta", rekla je, između ostalog, kraljica, koja je na vjenčanje stigla u blijedoružičastoj dugoj plisiranoj haljini sa zvonolikim kratkim rukavima, navodi Zadovoljna.hr. 

Kraljica Rania i princeza ImanKraljica Rania i princeza Iman

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...