ANTONY BLINKEN O SANKCIJAMA MEHMEDAGIĆU, GAČANINU I STANKOVIĆU: "Ugrozili su vladavinu prava i podrivali institucije BiH"

Državni sekretar SAD-a na Twitteru je prokomentarisao današnje sankcije.

  • Mini market

  • 15. Mar. 2023  

  • 3

Ministarstvo finansija SAD-a stavilo je danas na crnu listu osim bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA) Osmana Mehmedagića Osmicu, vođu superkartela Edina Gačanina Titu i Dragana Stankovića, direktora Uprave za geodetske poslove Republike Srpske.

Antony Blinken državni sekretar SAD-a na Twitteru je prokomentarisao današnje sankcije.

“Sankcionisali smo tri osobe u Bosni i Hercegovini koje su ugrozile vladavinu prava, podrivale institucije, opstruirale ili prijetile implementaciji Dejtonskog mirovnog sporazuma i materijalno doprinijele međunarodnoj proliferaciji nedozvoljenih droga”, rekao je Blinken.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...