IGOR STOJANOVIĆ O AMERIČKOJ "CRNOJ LISTI": "Zloupotreba državnih institucija u svrhu uskostranačkih interesa"

"Secesija. Kriminal. Najgore je što smo se na to navikli. Postaje normalno", dodaje on.

  • Politika

  • 16. Mar. 2023  16. Mar. 2023

  • 4

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Igor Stojanović komentirao je sankcije koje su Sjedinjene Američke Države u srijedu izrekle bivšem direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmanu Mehmedagiću i direktoru Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS Draganu Stankoviću.

Stojanović smatra da ove sankcije pokazuju da je kontinuirana pojava u bh. politici rad na štetu naroda i građana u BiH.

"Američka crna lista nam je pokazala nešto što je kontinuirana pojava u politici. Rad na štetu bh. naroda i građana. Zloupotreba državnih institucija u svrhu uskostranačkih interesa. 

Secesija. Kriminal. Najgore je što smo se na to navikli. Postaje normalno.

Posebnu pažnju bi obratio na dio teksta iz State Department-a koji kaže da ističu da etnonacionalističke političke stranke nastavljaju da potkopavaju demokratske institucije u Bosni i Hercegovini, da se bave koruptivnim ponašanjem i krše Dejtonski mirovni sporazum kako bi podrivali državu BiH radi uske lične i političke koristi.

Boriti se protiv "legitimnih" je patriotizam. Njih država i red ne zanimaju", smatra Stojanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...