STVORIO JE NAJBOLJI AUTO NA SVIJETU: A sad je pokrenuo proizvodnju novog modela

Došao je i taj dan.

  • Auto

  • 16. Mar. 2023  16. Mar. 2023

  • 0

Gordon Murray je definitivno jedan od najdarovitijih i najuspješnijih konstruktora u povijesti autoindustrije.

Slavni autor još slavnijeg McLarena F1 vratio se u autoindustriju vlastitom tvrtkom s kojom ima cilj ispuniti snove. Murray zna kako se rade auti, a kako mu gotovo ništa do sada proizvedeno ne paše, bilo je očekivano da se neće umiroviti. 

Naprotiv, uspio je do proizvodnje dovesti nekoliko modela, a među njima je najposebniji T.50. Planira ručno proizvesti točno 100 primjeraka u svojim pogonima u Surreyju u Engleskoj, gdje će i organizirati primopredaju svakog automobila. 

I sada je konačno stigao dan kad je proizvodnja službeno pokrenuta.

"Od samog trenutka kada smo najavili T.50 - zamišljen kao auto koji je najviše usmjeren na vozača - veselio sam se ovom danu. Dizajniranje i projektiranje T.50 bilo je nevjerovatno putovanje s većim dijelom početnog rada dovršenim tokom lockdowna. Svjedočimo inženjerskoj umjetnosti monokoka od ugljičnih vlakana prvog automobila za kupce spremnog za sastavljanje, manje od dvije i pol godine od premijere. Prilično je čarobno", rekao je Gordon Murray dok je potpisivao prvi primjerak.

Prije starta proizvodnje GMA (Gordon Murray Automotive) je otvorio pet servisnih centara strateški razmještenih na sva bitna tržišta. Ukupno će imati 14 centara, a nama najbliži bit će u Njemačkoj. Početna cijena ovog u mnogočemu posebnog automobila bila je 2.75 milijuna eura. Svi primjerci su vjerojatno rasprodani, baš kao i za model T.33, koji iduće godine kreće u proizvodnju. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...