NERMIN NIKŠIĆ O NAJAVI LIDERA SNSD-a: "Dodik ima pravo da sanja secesiju, ali..."

"Okrenimo se boljem životu građana”, poručio je Nikšić.

  • Politika

  • 16. Mar. 2023  

  • 12

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić komentirao je izjave o secesiji predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji uslovljava domaće i međunarodne političare upisom državne imovine BiH u vlasništvo manjeg bh. entiteta.

Nikšić je tokom gostovanja u programu FTV-a kazao da Dodikovr izjave komentira kako je to i do sada radio.

“Stvarno pretjerane i žustre političke izjave i nastupi Dodika. To je prije svega pitanje koje se treba rješavati u okviru pravnog sistema. O tome smo razgovarali i unutar naših razgovora i pregovora i vrlo jasno postavili situaciju da se državna imovina treba riješiti u skladu sa Ustavom BiH, odlukama Ustavnog suda i zakonima. Treba da donesemo zakon o državnoj imovini. Niko neće tu imovinu ni iz Banja Luke, ni iz Mostara ni iz Sarajeva ili bilo kojeg dijela BiH odnijeti. Tu je, na tim lokacijama gdje jeste, ali niko ne treba niti može da zloupotrebljava državnu imovinu onako kako on to hoće”, kazao je Nikšić.

Lider SDP-a smatra da je puno važnije da se parlamentarna većina na nivou BiH dogovori o donošenju zakona o državnoj imovini koji je u skladu sa odlukama Ustavnog suda i Ustava BiH.

Ima pravo gospodin Dodik da sanja neku secesiju, ali do toga neće doći. To neće dočekati niti to može biti priča. Puno bolje od tih ispraznih priča je da se okrenemo boljem životu građana”, poručio je Nikšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...