VOŽD IZ LAKTAŠA VIDNO NERVOZAN: „On je bio u stranim ambasadama više nego ja za sav život. U Bosnu i Hercegovinu smo zalutali…“

"Niko brže nije pao nego on", kazao je Dodik.

  • Vijesti

  • 17. Mar. 2023  

  • 20

"Nije Dodik problem u Bijeljini, nego je rješenje, jer više sam ja uradio u ovom gradu nego on. U posljednjih 10 godina od kada sam na vlasti u Bijeljinu je investirano milijardu maraka, a po tome šta ostave iza sebe mjere se političari", rekao je Dodik na tribini Narodne koalicije "Pokrenimo Bijeljinu".

U obraćanju građanima on je naveo da već može da proglasi pobjedu Koalicije na referendumu i najavio da u Bijeljini slijedi najmasovniji projekat modernizacije putne mreže u gradu.

"Niko brže nije pao nego on", kazao je Dodik.

On je rekao da politika nikada nije priča "na život i smrt", iako je neki tako shvataju, te naveo da je Petrović ostvario 350 noćenja za svoje saradnike izvan Bijeljine koji su dovedeni uoči referenduma.

"Mi smo ovdje da branimo Bijeljinu i naš način života, a onima koji to ne prihvataju da kažemo da nisu dio ove političke zajednice i da nešto drugo rade u životu", poručio je Dodik.

-Oko Petrovića je okupljena bulumenta koja nema stava, podložna je američkoj i britanskoj administraciji, Petrović je bio u stranim ambasadama više nego ja za sav život, kazao je Dodik.

Dodik je u obraćanju ponovio da se protivi manifestacijama poput "parade ponosa" i da od institucija traži da se to zabrani u Banjaluci, ističući da nema ništa protiv bilo koga, ali ima protiv nametanja.

"Sada će mi reći da nisam evropski oni koji nama hoće u udžbenike za osnovnu školu da stave kako ne postoje mama i tata, nego roditelj jedan i dva. Te vrijednosti ne mogu i neću prihvatiti jer to ruši porodicu", rekao je Dodik.

"U BiH smo zalutali, ali mi jednako želimo mir i tražimo samo ono što piše u Ustavu", zaključio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...