HOĆE LI NEDELJKO ČUBRILOVIĆ PODNIJETI OSTAVKU: Milorad Dodik u ulozi ministra saobraćaja i veza Republike Srpske...

Zanimljivo je da je sličnu stvar nedavno učinio i Dodikov koalicioni partner Dragan Čović, kada je bez prisustva resornog državnog ministra Edina Forte, dogovarao projekat sa hrvatskim ministrom Olegom Butkovićem.

  • Vijesti

  • 17. Mar. 2023  17. Mar. 2023

  • 2

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik i predsjednik Uprave ERG International Group Mustafa Sani Erbilgin potpisali su u Banjaluci Memorandum o razumijevanju.

Memorandum je potpisan u svrhu razvoja i unapređenja željezničke mreže kroz taj bh. entitet, a nakon inicijalnih sastanaka koji su predsjednik RS-a i predstavnici kompanije ERG International Group imali u posljednja dva mjeseca, navodi se u objavi predsjednika RS-a.

-Cilj memoranduma je da doprinese daljem razvoju saradnje između Republike Srpske i ERG International Group, kroz rekonstrukciju, elektrifikaciju, signalizaciju i modernizaciju željezničke pruge Doboj – Tuzla – Zvornik. Predsjednik Dodik je istakao da je Republika Srpska prepoznala zainteresovanost za saradnju ove kompanije sa međunarodnim iskustvom, te opredijeljenost i spremnost da angažuju adekvatne resurse i najbolju praksu kako bi podržali ekonomski razvoj Republike Srpske. Predsjednik Republike i predsjednik Uprave ERG International izrazili su uvjerenje da će saradnja biti realizovana i da će rezultati na projektima od nacionalnog značaja u oblasti željezničke infrastrukture uskoro biti vidljivi, navodi se u saopćenju.

S obzirom da na potpisivanju Memoranduma nije bilo ministra saobraćaja i veza u Vladi RS-a Nedeljka Čubrilovića, Milorad Dodik je još jednom svjesno ponizio instituciju Vlade RS. 

Zanimljivo je da je sličnu stvar nedavno učinio i Dodikov strateški politički partner Dragan Čović, kada je bez prisustva resornog državnog ministra Edina Forte, dogovarao infrastrukturni projekat sa hrvatskim ministrom Olegom Butkovićem.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Dragan Čović nedavno se u Mostaru sastao s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom mora, prometa i infrastrukture, Olegom Butkovićem, a sastanku su prisustvovali brojni zvaničnici dvije države iz oblasti saobraćaja.

Na sastanku nije bio državni ministar prometa i komunikacija, Edin Forto, koga Čović nije ni pozvao niti obavijestio o sastanku iz njegovog resora.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...