EDIN DŽEKO SLAVI 37. ROĐENDAN: Čestitke stižu sa svih strana, a nije ga zaboravio ni Manchester City (VIDEO)

Jedna od najboljih fudbalera koje je ova zemlja ikada imala, Edin Džeko, danas slavi svoj 37. rođendan.

  • Zabava

  • 17. Mar. 2023  17. Mar. 2023

  • 0

Napadač Intera, iako u zenitu karijere, i dalje pruža fenomenalne partije i u dresu Nerazzura. Također, ne treba se ni govoriti, još uvijek je najvažniji igrač ekipe koju sa klupe predvodi Faruk Hadžibegić.

Džeko je za reprezentaciju BiH odigrao 126 utakmica i postigao 64 gola. Debitovao je 2. juna 2007. godine u pobjedi protiv Turske 3:2 i već na debiju postigao svoj prvi gol.

Igrajući za Wolfsburg i Manchester City osvojio je titule prvaka, u Njemačkoj jednom i Engleskoj dva puta. U dresu tima iz Manchestera osvojio je FA Kup, Liga kup i Superkup u Engleskoj, dok je u dresu Intera za koji trenutno nastupa osvojio Kup Italije i dva puta Superkup.

Čestitke za Edina stižu sa svih strana, a neke od njih su stigle iz Željezničara, Fudbalske reprezentacije BiH:

(N1)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...