EPISKOP FOTIJE UPALIO SVE ALARME ZBOG PARADE PONOSA: "Braćo i sestre, podignite glas protiv Sodome i Gomore da bi odbranili svoje svetosavlje i pravoslavlje..."

"Ovi nesretnici neka idu otkuda su došli, a mi ostanimo ono što smo vjekovima bili – časni, pošteni ljudi, dobri domaćini i Srbi", rekao je episkop Fotije. 

  • Društvo

  • 17. Mar. 2023  17. Mar. 2023

  • 4

Najava da će se Parada ponosa održati ove godine i u Banjoj Luci izazvala je žestoku rekaciju Zvorničko-tuzlanske eparhije i peiskopa Fotija. 

Episkop Fotije pozvao je "braću i sestre da dignu glas protiv Sodome i Gomore da bi odbranili svoje svetosavlje i pravoslavlje, porodicu, državu i Crkvu". 

"Ovi nesretnici neka idu otkuda su došli, a mi ostanimo ono što smo vjekovima bili – časni, pošteni ljudi, dobri domaćini i Srbi", rekao je episkop Fotije. 

On je naveo da organizatori Parade ponoso "poručuju da treba zaboraviti svoju vjeru, škole i obrazovanje". 

"Tek se načulo da BiH i Republika Srpska treba da postanu kandidati za EU, kad iznenada prve provjere – gej ili ništa od EU; parada srama kao prosvećivanje Srba; nemoral i bezakonje kao put koji vodi u propast. Organizatori ovog bezakonja nam kažu: Zaboravite svoju vjeru, škole i obrazovanje. Mi vam iz EU donosimo novo znanje, da je dobro zlo, a zlo dobro. Đavo je naš bog nemorala, mi tim putem hodimo i hoćemo vas Srbe pameti da oslobodimo, a potom je sve lako", navodi se u saopštenju iz Eparhije. 

Iz organizacije “BH povorka ponosa” najavili su da će sutra u Banja Luci biti prikazan film “Pride”, uz popratni program, muziku i razgovor. 

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...