“USTANIMO ZA SLOBODU”: Mostarke plesale protiv nasilja nad ženama (FOTO)

Plesna revolucija “One Billion Rising“ je kampanja koja se tradicionalno održava na globalnom nivou i za cilj ima borbu protiv svih oblika nasilja nad djevojčicama, djevojkama i ženama.

  • Žena

  • 17. Mar. 2023  17. Mar. 2023

  • 2

Brojni građani Mostara i ove godine su se pridružili pokretu plesa, slobode i umjetničkog izričaja – “One bilion rising“, s ciljem borbe protiv nasilja nad ženama, koji je i ove godine održan na Španskom trgu.

Organizatori su poručili da je 2023. inače godina inspiracije i kreacije u kojoj se podiže svijest i produbljuje razumijevanje jednih za druge.

“Ovo je godina kada ustajemo za budućnost u kojoj ćemo svi biti slobodni i u kojoj ćemo svi biti ono što jesmo bez predrasuda i okova. Ustajemo da se borimo, da naša budućnost ima korijenje u istini, ljubavi, zajedinici, zemlji i tijelu“, poručila je učesnica Tea Peco.

Aktivni učesnici bili su mostarski plesni klubovi koji godinama podržavaju ideju i ujedinjenim snagama se bore i ustaju protiv nasilja nad ženama. Riječ je o plesnim studijima: Flash, Erigo, B-Dance, Mostarske Mažoretkinje, Mo-Stars, Koroleva i Zrinjski.

Organizatori su bili Vijeće mladih Mostara, Američki kutak, Podružnica psihologa Hercegovina, te Udruženje Centar za razvoj i edukaciju Hera, navodi Anadolija.

Plesna revolucija “One Billion Rising“ je kampanja koja se tradicionalno održava na globalnom nivou i za cilj ima borbu protiv svih oblika nasilja nad djevojčicama, djevojkama i ženama. Ove godine kampanja se sprovodi pod sloganom “Ustanimo za slobodu!“.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...