SVEČANA ATMOSFERA U GLAVNOM GRADU: Sarajevo zablistalo u susret ramazanu

Završetkom mjeseca ša'bana po hidžretskoj godini, nastupa mjesec ramazan, mjesec posta.

  • Vijesti

  • 17. Mar. 2023  

  • 0

U susret ramazanu Sarajevo je večeras zablistalo u novom ruhu. Lampice krase sarajevske ulice najavljujući najdražeg gosta. Svečarska atmosfera posebno se osjeti u starom dijelu grada - na Baščaršiji.   

Završetkom mjeseca ša'bana po hidžretskoj godini, nastupa mjesec ramazan, mjesec posta.Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, zalaskom sunca u srijedu 22. marta, nastupa mjesec ramazan i tada će se klanjati prva teravija, dok će prvi dan ramazanskog posta biti u četvrtak 23. marta.

Post je obaveza za svakog punoljetnog, pametnog i zdravog muslimana i muslimanku. Ramazanski post je najveća vjerska obaveza, pa ako se propusti na vrijeme ispostiti, obavezno je naknadno napostiti, piše Faktor.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...