PULSKI SCENARIJ: Zabranjen nastup Željka Samardžića u Splitu?

Direktor firme ONA MOJA d.o.o., usput se pita kako na Sustipanu, primjerice, može pjevati Božo Vrećo, a ne može Željko Samardžić.

  • Estrada

  • 17. Mar. 2023  

  • 1

Odlukom direktora Park-šume Marjan Marka Pejnovića mostarski pjevač s beogradskom adresom Željko Samardžić neće 19. avgusta zapjevati pred splitskom publikom na Sustipanu, piše Slobodna Dalmacija.

“Poštovani, vaš zahtjev je odbijen”, stigao je, bez obrazloženja, organizatorima koncerta iz kompanije “Ona moja” d.o.o. kratak odgovor iz Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan i ostalim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području grada Splita, pa tako i Sustipanom, nakon njihovog zahtjeva za izdavanjem jednokratnog koncesijskog odobrenja 19. avgusta u svrhu održavanja Samardžićeva koncerta na spomenutoj lokaciji.

"Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu – rekao je, u kratkom telefonskom razgovoru Marko Pejnović, direktor Park-šume Marjan, objašnjavajući razlog zbog kojeg se mostarski pjevač neće pridružiti plejadi poznatih muzičkih imena koja su već nastupala na atraktivnoj ljetnoj koncertnoj adresi u Splitu.

Organizator iz firme “Ona moja” d.o.o. podsjeća da se radi o muzičaru, koji puni velike dvorane na cijelom ex Yu teritoriju, zbog čega ga je odbijenica još više zatekla. Objašnjava kako je, nakon rezervacije termina, na adresu javne ustanove u čijoj je nadležnosti i Sustipan (jednodnevni najam inače košta 2700 eura), još prije dvije sedmice poslao potrebnu dokumentaciju za sporni događaj. A kad mu je stigao negativan odgovor zatražio je i obrazloženje takve odluke, koje ni nakon četiri dana čekanja, nije dobio.

"Zanima nas ko je taj koji procjenjuje što je primjereno, a šta nije. Direktor park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike, da mu je majka Hrvatica..., ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru slijedom koje će neko određivati što se smije, a što ne smije slušati – ljuti se Domagoj Petričević, direktor firme ONA MOJA d.o.o., usput se pitajući kako na Sustipanu, primjerice, može pjevati Božo Vrećo, a ne može Željko Samardžić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...