FIBA POTVRDILA PRIJAVU: Košarkaši BiH će igrati pretkvalifikacije Olimpijskih igara, mogući rival nam je...

Domaćini dva evropska turnira, na kojima će se nadmetati po osam reprezentacija (dvije grupe po četiri ekipe), bit će saopšteni 28. aprila. Žrijeb grupa planiran je početkom maja, termin još nije preciziran.

  • Sport

  • 18. Mar. 2023  

  • 0

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovat će u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu iako smo tek naknadno poslali prijavu za takmičenje.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) potvrdila je prijem prijave Košarkaškog saveza BiH za takmičenje te će uvrstiti naše Zmajeve na listu sudionika pretkvalifikacijskih turnira, koji su na rasporedu od 12. do 20. augusta ove godine, saopćio je Košarkaški savez BiH.

Domaćini dva evropska turnira, na kojima će se nadmetati po osam reprezentacija (dvije grupe po četiri ekipe), bit će saopšteni 28. aprila. Žrijeb grupa planiran je početkom maja, termin još nije preciziran.

Potencijalni rivali izabranicima selektora Adisa Bećiragića u pretkvalifikacijama su Nizozemska, Sjeverna Makedonija, Mađarska, Island, Turska, Švedska, Belgija, Izrael, Ukrajina, Velika Britanija, Estonija, Češka Republika, Portugal, Poljska i Hrvatska.

Podsjetimo, prvobitni razlog zbog kojeg naša selekcija nije trebala igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine je bila finansijska situacija u KS BiH, s obzirom na to da pretkvalifikacije za Olimpijske igre zahtjevaju dodatne troškove, te strah da se brojni igrači ne ni odazvali jer se utakmice igraju u terminu ljetne pauze.

Ipak, nakon negodovanja javnosti, generalni sekretar KS BiH Amer Čolan izvršio je prijavu reprezentacije BiH za olimpijske pretkvalifikacije, a koju je FIBA prihvatila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...