ČUDESNI IBRAHIMOVIĆ ISPISAO POVIJEST: Pogledajte trenutak koji će se dugo pamtiti...

Osmi Udinese sada ima 38 bodova, kao i sedmi Juventus, dok je Milan ostao četvrti sa 48 bodova, dva manje od drugog Intera, a jednim manje od trećeg Lazija.

  • Sport

  • 19. Mar. 2023  

  • 0

U najzanimljivijoj utakmici subotnjeg programa 27. kola taijanskog nogometnog prvenstva Udinese je na svom terenu savladao Milan sa 3-1 (2-1), a legendarni švedski napadač Zlatan Ibrahimović je u toj utkamici postao najstariji strijelac u 94-godišnjoj povijesti Serie A. 

Udinese je poveo u otvaranju utakmice golom Pereyre (10), da bi u haotičnoj sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena pala dva pogotka.

Prvo je Milan izjednačio iz kaznenog udarca kojega je izveo Ibrahimović (45+3-11m), da bi Beto (45+6) vro brzo nakon polaska s centra vratio prednost na stranu domaćih.

Milan je dobio penal nakon što je lopta pogodila u ruku Bijola.

Prvi Ibrahimovićev pokušaj s bijele tačke bravurozno je odbranio Silvestri, ali je sudija ponovio izvođenja jer su igrači obje ekipe prerano utrčale u kazneni prostor.

Iz drugog pokušaja Ibrahimović je ispravio pogrešku te s 41 godinom i 166 dana postao najstariji strijelac u povijesti Serie A.



Dosadašnji rekorder je s 41 godinom i 25 dana bio legendarni stoper Milana Alessandro Costacurta.

No, ubrzo nakon polaska s centra Beto se najbolje snašao pred golom Milana i vratio prednost Udineseu, da bi sredinom nastavka Ehizibue (70) iz velike blizine još jednom zatresao mrežu gostiju.

Osmi Udinese sada ima 38 bodova, kao i sedmi Juventus, dok je Milan ostao četvrti sa 48 bodova, dva manje od drugog Intera, a jednim manje od trećeg Lazija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...