ZLIKOVAC ZA VOLANOM: Putin iznenada stigao u okupirani grad u Ukrajini, ruska televizija objavila snimku...

Ruska državna TV objavila je i snimku kako Putin vozi automobil ulicama razrušenog grada.

  • Evropa

  • 19. Mar. 2023  

  • 2

Ruski predsjednik Vladimir Putin neplanirano je posjetio Mariupolj, a to je bilo prvo putovanje čelnika Kremlja na teritorije ukrajinske regije Donjeck pod ruskom okupacijom od početka rata, izvijestili su u nedjelju ruski državni mediji.

Posjeta je uslijedila nakon što je Putin u subotu nenajavljeno otputovao na Krim povodom obilježavanja devete godišnjice ruske aneksije tog poluotoka, i samo dva dana nakon što je Međunarodni kazneni sud (ICC) izdao nalog za hapšenje tog ruskog čelnika.

Mariupolj, koji je u maju pao u ruske ruke nakon jedne od najdužih i najkrvavijih bitaka u ratu, bila je prva velika pobjeda Rusije nakon što nije uspjela zauzeti Kijev te se potom usmjerila na jugoistočnu Ukrajinu.

Putin je helikopterom odletio u Mariupolj, javljaju ruske agencije pozivajući se na Kremlj. Time je Putin došao najbliže prvim linijama sukoba od početka tog rata. Vozeći se automobilom, Putin je obišao nekoliko gradskih četvrti, zaustavljao se i razgovarao sa stanovnicima.

Ruska državna TV objavila je i snimku kako Putin vozi automobil ulicama razrušenog grada.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...