PLATIO KAZNU OD 1.650 EURA: Pokušao iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku unijeti suho meso i cigarete

Meso i cigarete koje nije prijavio cariniku su mu oduzeti.

  • Hronika

  • 19. Mar. 2023  

  • 0

Putnik koji je preko graničnog prelaza Stara Gradiška u vozilu pokušao iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prenijeti 7.5 kilograma suvog mesa i 680 cigareta (34 kutije) kažnjen je s 1.650 eura, a meso i cigarete koje nije prijavio cariniku su mu oduzeti.

Portal GP Maljevacobjavio je fotografiju obrazloženja u kojem se navodi da će se kazna, ako ne bude plaćena na vrijeme, zamijeniti mjerom zatvora.

alt

Da ponovimo, nije dozvoljen unos mesa, mlijeka, mliječnih proizvoda, voća i povrća iz trećih zemalja (BiH, Srbija, Crna Gora itd.), a dozvoljen je unos do 20 kg ribe, školjki i proizvoda od ribe, do 2 kg mlijeka u prahu za bebe, hrane za bebe i hrane za posebne potrebe, do 2 kg hrane za kućne ljubimce, do 2 kg ostale hrane kao što je med, žive školjke i puževi i do 125 grama kavijara ili drugih proizvoda zaštićenih vrsta. Dozvoljeno je dvije kutije (40 komada) cigareta i litru alkoholnih pića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...