NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ: Platio veliku kaznu na granici s Hrvatskom jer je montirao nove gume u BiH

Carinik je na ulasku u Hrvatsku naplatio kaznu vozaču jer mu ovaj nije prijavio nove gume koje je dan ranije kupio i u Bosni i Hercegovini.

  • Šareni svijet

  • 07. Nov. 2023  07. Nov. 2023

  • 1

Na Graničnom prijelazu Maljevac u nedjelju ujutro zabilježen je nesvakidašnji slučaj carinskog prekršaja.

Carinik je na ulasku u Hrvatsku naplatio kaznu vozaču jer mu ovaj nije prijavio nove gume koje je dan ranije kupio i u Bosni i Hercegovini.

Na pitanje carinika ima li nešto za prijaviti, vozač je odgovorio da nema ništa, samo lične stvari.

Carinik je ipak napravio pregled vozila i pronašao račun od novih guma koje su u tom trenutku već bile montirane na vozilu.

- To je carinski prekršaj za koji nisam znao i nisam bio upoznat da se to mora prijaviti na granici. Jer da sam znao, ne bih račun držao kod sebe - rekao je vozač za portal Gpmaljevac kojem je ustupio i fotografije prekršajnog naloga. 

Vozaču je carinski službenik zbog navedenog prekršaja izdao prekršajni nalog u visini od 322 eura s troškovima jer vozač nije prijavio gume SAVA Eskimo, stoji u prekršajnom nalogu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...