OGLASIO SE STANIVUKOVIĆ: "Čim nisi vazal i ne 'igraš' po njihovim pravilima odmah prijete prekidom saradnje"

Stanivuković se kaže da Banjaluka ostaje slobodan grad koji baštini demokratske vrijednosti. 

  • Društvo

  • 20. Mar. 2023  

  • 4

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković komentarisao je najavu prekida saradnje Helsinškog parlamenta građana, zbog izjava Stanivukovića, koje su kako oni tvrde, doprinijele atmosferi linča prema LGBT aktivistima i novinarima.

Iz ove organizacije podsjećaju da je patrijarhat oblik društvene ogranizacije koji obilježava potpuna dominacija muškaraca nad ženama koja se izražava kroz različite društvene prakse i običaje.

Stanivuković se kaže da Banjaluka ostaje slobodan grad koji baštini demokratske vrijednosti. 

“Najavu prekida saradnje Helsinškog parlamenta građana Banja Luka smatram vidom klasične ucjene i na to neću pristati. Nevladine organizacije koje se finansiraju izvana (od raznih međunarodnih projekata) rade po principu – čim nisi vazal i ne “igraš” po njihovim pravilima odmah prijete prekidom saradnje. Da li su to demokratske vrijednosti za koje se NVO zalažu i da li su to prava koja promovišu u našoj zemlji? Ako je to njihova poruka onda ni nama ne treba saradnja na takvim osnovama. Banjaluka ostaje slobodan grad koji baštini demokratske vrijednosti”, napisao je Stanivuković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...