DRAMA IZNAD BALTIKA: Ruski avion presreo dva američka bombardera? (VIDEO)

"Nakon što su se strani vojni avioni udaljili od državne granice Ruske Federacije, ruski avion se vratio u matičnu bazu", saopštilo je Ministarstvo.

  • Svijet

  • 20. Mar. 2023  20. Mar. 2023

  • 0

Ruski avion Su-35 presreo je dva strateška bombardera B-52H američke avijacije iznad Baltičkog mora, saopštio je u ponedeljak ruski nacionalni centar za kontrolu odbrane.

"Dežurni radari PVO Zapadnog vojnog okruga su 20. marta 2023. godine otkrili dva vazdušna cilja iznad Baltičkog mora koji lete ka državnoj granici Ruske Federacije. Ciljevi su identifikovani kao dva strateška B-52H vazdušnih snaga SAD-a, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Rusko ministarstvo je navelo da je lovac Su-35 krenuo kako bi identifikovao avione i spriječio narušavanje državne granice, dodajući da je posada stigla do određenog područja vazdušne patrole, prenosi TASS.

"Nakon što su se strani vojni avioni udaljili od državne granice Ruske Federacije, ruski avion se vratio u matičnu bazu", saopštilo je Ministarstvo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...