ORBAN IDE DO KRAJA: Mađarska blokirala zajedničku izjavu EU o nalogu za hapšenje Putina...

U petak je Međunarodni kazneni sud izdao naloge za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina i Marije Lvove-Belove, povjerenice ruskog predsjednika za prava djece

  • Svijet

  • 21. Mar. 2023  

  • 0

Mađarska je blokirala zajedničku izjavu zemalja članica Europske unije o izdavanju potjernice za ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom od strane Međunarodnog kaznenog suda u Haagu. Zbog veta Budimpešte, visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell oglasio se u svoje ime saopćenjem u kojem je "primio na znanje odluku Međunarodnog kaznenog suda".

"EU vidi odluku Međunarodnog krivičnog suda kao početak procesa odgovornosti i pozivanja ruskih čelnika na odgovornost za zločine i grozote koje naređuju, omogućuju ili čine u Ukrajini", poručio je Borrell u izjavi objavljenoj u nedjelju navečer, javlja Ukrajinska Pravda

Čelnici nekih država mogli bi insistirati na strožim formulacijama u vezi s odlukom Međunarodnog kaznenog suda, javlja Bloomberg pozivajući se na izvore. Podsjetimo, u petak je Međunarodni kazneni sud izdao naloge za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina i Marije Lvove-Belove, povjerenice ruskog predsjednika za prava djece.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...