DIDIER DESCHAMPS JE ODABRAO: Francuska ima novog kapitena, čast je pripala...

Prvu utakmicu kao novi kapetan "Les Bluesa" igrat će u petak protiv Nizozemske na Stade de Franceu

  • Sport

  • 21. Mar. 2023  

  • 1

Napadač Paris Saint-Germaina Kylian Mbappé (24) novi je kapiten francuske nogometne reprezentacije nakon što se Hugo Lloris oprostio od dresa "Tricolora".

Francuski mediji navode kako je mladi napadač prihvatio novu funkciju nakon razgovora u ponedjeljak navečer sa selektorom  Didierom Deschampsom.

Strateg "Tricolora" je u ponedjeljak na novinarskoj konferenciji naglasio kako još nije donio odluku o novom kapitenu, uvjeravajući novinare da namjerava "iskoristiti ove prve dane da o tome razgovara s igračima".

Očito su konzultacije bile brze jer je istu večer Deschamps donio odluku.

Mediji pišu kako je selektor razgovarao i s Antoineom Griezmannom, koji je promaknut u prvog zamjenika umjesto Raphaela Varanea, koji se također povukao iz reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva 2022. u Katru gdje je Francuska bila druga.

Mbappé je do sada upisao 66 nastupa za francusku vrstu postigavši 36 golova. Prvu utakmicu kao novi kapiten "Les Bluesa" igrat će u petak protiv Nizozemske na Stade de Franceu na početku kvalifikacija za EURO 2024.

Francuska će vizu za EP u Njemačkoj loviti u grupi B zajedno s Nizozemskom, Irskom, Grčkom i Gibraltarom.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...