ZAVRŠENI PREGOVORI PUTINA I JINPINGA: "Zapad odlučio da ratuje sa Rusijom do posljednjeg Ukrajinca i to na..."

(...) djelu a ne na riječima.

  • Svijet

  • 21. Mar. 2023  21. Mar. 2023

  • 1

U Kremlju su završeni pregovori predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika Kine Xi Jinpinga u proširenom sastavu.

Predsjednik Rusije je nakon pregovora kazao da je u razgovoru sa kineskim predsjednikom konstatovao "rast napetosti u svijetu" kao i "praksu nepravednih sankcija".

"Kineski mirovni plan može se uzeti kao osnova za mirno rješenje u Ukrajini, kada za to budu spremni na Zapadu i u Kijevu", kaže Putin.

Kako je kazao, Rusija i Kina odlučno su protiv "kršenja interesa drugih država s ciljem da se postigne prevlast". Putin se osvrnuo na to što Britanija šalje granate u Ukrajinu:

"Izvještaji da Britanija u Ukrajinu šalje granate sa osiromašenim uranom svjedoče o tome da je Zapad odlučio da ratuje sa Rusijom do posljednjeg Ukrajinca i to na djelu a ne na riječima."

On je dodao da će Rusija biti prinuđena da reaguje ukoliko kolektivni Zapad počne da primjenjuje naoružanje sa nuklearnim komponentama.

Kineski predsjednik izjavio je da deset godina održava sa Putinom bliske veze i da se sa njim nalazi u kontaktu o strateškim pitanjima.

Xi je dodao da je Kina za mir i dijalog.

(SB/Agencije)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...