ZUBAR OTROVAO SUPRUGU CIJANIDOM: Dok je umirala sa ljubavnicom gledao filmove u krevetu porodičnog doma; djeca bila u kući (VIDEO)

Zubar otrovao svoju suprugu s kojom ima šestoro djece, dok je umirala u bolnici on već bio s ljubavnicom.

  • Hronika

  • 21. Mar. 2023  

  • 0

Zubar iz Kolorada, optužen za ubistvo svoje žene, navodno ju je otrovao kako bi mogao da započne novi život sa svojom navodnom ljubavnicom, navodi se u potjernici.

James Toliver Craig (45) doletio je u Denver sa svojom ljubavnicom, teksaškim ortodontom sa kojom je razmjenio "seksualno eksplicitne" mailove, dok je majka njegovo šestoro djece umirala u bolnici, rekli su istražitelji, prenosi CNBC.

James je na internetu tražio koji otrovi mogu da ubiju osobu bez otkrivanja i naručio je kanister toksičnog kalijum-cijanida u svoju kancelariju samo dva dana prije nego što je njegova 43-godišnja supruga Angela Craig primljena u bolnicu nakon što se žalila na vrtoglavicu i glavobolju.

Angelino stanje se naglo pogoršalo nakon što je primljena prošle srijede i stavljena je na respirator prije nego što je proglašena moždano mrtvom, a zatim je u nedjelju skinuta s aparata za održavanje života.

Kako se navodi, otkriveno je da su James i Angela imali problematičan brak, koji je uključivao nevjerstvo, finansijske probleme, pa čak i prošli incident u kojem je Craig navodno otrovao Angelu.

Angelina sestra rekla je policiji da je James "imao više afera sa nekoliko žena", te da je rekao Angeli da je zavisnik od pornografije od tinejdžerske dobi i da je drogirao Angelu prije otprilike pet do šest godina.

Također je izjavila da je Angela rekla da je James drugi put "bio na ivici bankrota".

alt

James Toliver Craig

Početkom marta, kada je Angela počela da ispoljava simptome i prvi put otišla u bolnicu, javila je svom mužu SMS-om da se "osjeća drogirano".

"S obzirom na našu historiju, znam da to mora da bude pokretač. Samo da se zna, nisam te drogirao. Ipak sam super zabrinut. Stvarno si izgledala blijedo prije nego što sam otišao. Čak i na tvojim usnama", odgovorio je James na njenu poruku.

Policija vjeruje da je u to vrijeme bila otrovana arsenom.

Zubar je navodno koristio kompjuter u svojoj kancelariji da bi pretražio koliko je arsena potrebno da se ubije osoba i naručio je arsen, cijanid i oleandrin - tri smrtonosne hemikalije, prema pretraživanju njegove internet historije.

Istražitelji vjeruju da je otrovao proteinske šejkove svoje žene toksinima i na kraju je ubio cijanidom koji je naručio za svoju kancelariju.

On je rekao menadžeru ordinacije da ima lični paket koji će biti dostavljen 13. marta i zamolio da ga ne otvara.

Međutim, druga službenica ga je slučajno otvorila i kada ga je upravnik kancelarije ponovo zapečatio, unutra je pronašla naljepnicu biološke opasnosti i natpis "kalijum cijanid" na kružnom kanisteru, otkiriveno je tokom istrage.

Ta službenica je proguglala za šta je korištena ta hemikalija i otkrila da je Angela imala simptome slične onima koje izaziva trovanje kalijum-cijanidom.

Kada je Angela ponovo primljena u bolnicu 15. marta, obavijestila je James poslovnog partnera i njegovu ženu o svom otkriću.

Zatim su medicinskoj sestri u bolnici tokom posjete Angeli rekli da su zabrinuti da je možda bila otrovana kalijum-cijanidom.

Ta medicinska sestra je potom pozvala policiju.

James je navodno pokušao da kaže da ga je supruga zamolila da naruči otrov pošto je za to imao ljekarsku akreditaciju, te dodao da nije nije vjerovao da bi ga ona zaista i iskoristila za samoubistvo.

Istražitelji su, pak, rekli da Angela nije pokazivala znake samoubilačkih misli.

Šef odjeljenja policije Aurora Mark Hildebrand nazvao je trovanje "gnusnim, složenim i proračunatim ubistvom".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...