SEMIR EFENDIĆ U ISTANBULU: Održana sjednica Upravnog odbora Unije općina turskog svijeta...

Načelnik Efendić tom prilikom prenio je saučešće naroda Bosne i Hercegovine.

  • Mini market

  • 22. Mar. 2023  

  • 0

Sjednica Upravnog odbora Unije općina turskog svijeta (TDBB) održana je u utorak 21. marta u gradu Istanbulu. Kao predstavnik Bosne i Hercegovine i član Upravnog odbora TDBB-a sjednici je prisustvovao načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Pored redovnih tema koje se odnose na pregled tromjesečnih aktivnosti u prethodnom periodu i planovima za naredna tri mjeseca, glavna tema sastanka bio je zemljotres koji je pogodio Republiku Tursku i Siriju u mjesecu februaru.

Načelnik Efendić tom prilikom prenio je saučešće naroda Bosne i Hercegovine, te ukratko predstavio šta je Bosna i Hercegovina i Općina Novi Grad Sarajevo do sada uradila po pitanju pomoći područjima zahvaćenim ovom najvećom katastrofom u posljednja tri stoljeća koja su zadesila Tursku i Siriju.

Gradonačelnik Konye i predsjednik TDBB-a Uğur İbrahim Altay, zahvalio je načelniku Efendiću i narodu Bosne i Hercegovine na podršci koja im se pruža, istakavši kako narod Bosne i Hercegovine zna koliko je važno biti uz nekoga kada se nalazi u nevolji, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...