ZAŠTO ŠEPA: Novi snimak opet pokrenuo nagađanja o zdravlju Vladimira Putina (VIDEO)

Dok je hodao s njima, činilo se da osjeća nelagodu i da hoda sporije nego nekoliko dana ranije kada se pojavio u Moskvi, piše portal 19fortyfive. Putin je navodno posjetio muzej Tauričkog Hersonesa i dječjiu umjetničku školu u regiji.

  • Svijet

  • 22. Mar. 2023  

  • 0

S početkom ruske invazije na Ukrajinu pojačala su se i nagađanja o zdravlju ruskog predsjednika Vladimira Putina. Špekulacije je dodatno pojačao iznenadni Putinov posjet okupiranim područjima u Ukrajini.

U video zapisu koji prikazuje Putinov posjetu Sevastopolju vidi se da ruski lider šepa. Putin je nosio dolčevitu i jaknu te je hodao s Mihailom Razvožajevim, guvernerom Sevastopolja, i šest tjelohranitelja koji su, čini se, nosili pancirne prsluke.

Dok je hodao s njima, činilo se da osjeća nelagodu i da hoda sporije nego nekoliko dana ranije kada se pojavio u Moskvi, piše portal 19fortyfive. Putin je navodno posjetio muzej Tauričkog Hersonesa i dječjiu umjetničku školu u regiji.

Anton Geraščenko, savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine, podijelio je na Twitteru video snimku ruskog predsjednika u šetnju, koju su izvorno objavili ruski mediji. Geraščenko je u objavi naveo da “Putin vidljivo šepa“.

“Putin vidljivo šepa u posjetu okupiranom Krimu. Ruski izvori navode da je Putin posjetio Sevastopolj da bi “proslavio” godišnjicu aneksije Krima, što će, uzgred rečeno, biti jedna od stavki na Putinovom popisu optužbi pred Haškim sudom”, naveo je Geraščenko u objavi.

Nakon Putinove posjete okupiranim dijelovima pojavila se teza da je zapravo u posjetu bio njegov dvojnik, a druge snimke pak ponovno dovode u pitanje zdravlje ruskog čelnika.

Tokom februara objavljen je video na kojemu se vidi kako se Putinove noge trzaju i tresu, što je potaknulo špekulacije da Putin boluje od Parkinsonove bolesti.

U augustu prošle godine, jedan ruski kanal na Telegramu, za koji se tvrdilo da njime upravlja bivši ruski insajder, objavio je da je Putin primio upozorenje da bi mogao izgubiti pristup “lijekovima koji spašavaju život” za liječenje raka, što je posljedica proturuskih sankcija koje je nametnuo Zapad.

Treba naglasiti da pravo zdravstveno stanje ruskog predsjednika nije poznato i vjerovatno Kremlj neće otkriti detalje po tom pitanju, no svaki Putinov javni nastup pokrene nova nagađanja o njegovu zdravlju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...