OSKAROVKA SE NE ZAMARA STEREOTIPIMA: Helen Mirren izgleda glamurozno s dugom sijedom kosom, odgovorila i na kritike… (FOTO)

U filmu "Shazam! Bijes bogova" britanska zvijezda izgleda vrlo moćno s dugom sijedom kosom kakvu ima i u privatnom životu.

  • Žena

  • 22. Mar. 2023  

  • 0

Nerijetko se govori kako duga kosa ne pristaje ženama nakon određene životne dobi te da im zapravo dodaje godine, no oskarovka Helen Mirren ne priznaje takve stereotipe.

Glumačku legendu upravo možemo gledati u filmu "Shazam! Bijes bogova" u kojem tumači ulogu zločeste Hespere, jedne od kćeri Atlasovih, koja se sa sestrom Kalypso (glumi je Lucy Liu) pokušava domoći oružja koje može uništiti svijet.

image

Glumice Rachel Zegler, Helen Mirren i Lucy Liu na predstavljanju filma "Shazam! Bijes bogova"

 

U filmu britanska zvijezda izgleda vrlo moćno s dugom sijedom kosom kakvu ima i u privatnom životu. I dok je u showu Grahama Nortona šaljivo rekla neka je ne pita za zaplet filma, jer je previše kompliciran, u jutarnjem showu "Lorraine" komentirala je kritike na račun duge kose u ozbiljnoj dobi, nazvavši sarkastično svoju frizuru "radikalnom".

Doznali smo da tako dugu kosu danas 77-godišnja Helen nije nosila još od svojih dvadesetih, a pustila ju je da raste gotovo slučajno, navodi Gloria.hr.

"Kažu kako ne biste trebali imati dugu kosu nakon nekih godina, no tokom covida jednostavno sam je počela puštati i ona je rasla i rasla i nekako se nisam zamarala time da je odrežem. To je to, u osnovi", objasnila je.

Starijim se ženama obično sugerira da skrate kosu, jer takva, navodno, bolje odgovara njihovim godinama, a duge vlasi smatraju se često tek pokušajem zadržavanja mladosti, no Helen kaže da joj to ne smeta.

"Pomislila sam kako je duga kosa prilično cool, mislim da ću je još zadržati. Sigurno će otići kroz neko vrijeme, a do tada ću na neki način uživati u njoj, prilično je radikalna", zaključila je filmska diva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...