ČUDO OD DJETETA KOJE DONOSI REVOLUCIJU U TENISU: U igri koristi samo forhend, a igra ga s obje ruke (VIDEO)

Otac malog Teodora arhitekt je stila igre koji je bio viralan na društvenim mrežama od 2021. godine

  • Šareni svijet

  • 23. Mar. 2023  

  • 0

Teodor Davidov (12) je dječak koji bi mogao donijeti revoluciju u tenis. Dečko koji ima američko-bugarske korijene može toliko brzo promijeniti ruku u kojoj drži reket da lopticu svaki put udari forhendom. Za njega udarac bekhend ne postoji.

Videozapis Međunarodne teniske federacije (ITF), koji prikazuje Davidov napredak igrajući bez bekhenda, "desnom ili lijevom rukom", postao je viralan i već se priča o mladom teniskom čudu. Kako bi postigao ovu neobičnu sposobnost, Teodor Davidov trenira između 30 i 40 sati tjedno.

Kalin Davidov, otac malog Teodora, arhitekt je stila igre svog sina koji je bio viralan na društvenim mrežama od 2021. godine.

"Kad je Tim trebao navršiti osam godina, odlučio sam da bi trebao početi igrati forhend s obje ruke. Previše je otvoren, vatren i pomalo neuravnotežen, pa sam samo htio utjecati na njegovu ravnotežu na desnoj strani mozga, koristeći lijevu stranu tijela. Ravnoteža između lijeve i desne hemisfere tijela je ključna", objasnio je Kalin za The Guardian.

Teodor je dakle dešnjak, ali igra forhend lijevom kako bi bio uravnotežen. Vidjet ćemo što će takav projekt donijeti tenisu. Sjećamo se Monike Seleš koje i forhend i bekhend igrala s obje ruke. I bila je najbolja igračica svijeta.

No, niko je po tom pitanju nije slijedio, forhend i danas svi igraju s jednom rukom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...