ODJEKUJU EKSPLOZIJE I SIRENE ZA UZBUNU: Američki odgovor Iranu, Biden naredio zračne udare u Siriji, stigle prve snimke s lica mjesta... (VIDEO)

Američka obavještajna zajednica procijenila je da je dron iranskog porijekla.

  • Svijet

  • 24. Mar. 2023  

  • 0

Američka vojska izvela je više zračnih napada u Siriji u četvrtak navečer protiv grupa povezanih s Iranom, koje je okrivila za smrtonosni napad bespilotnim letjelicama u kojem je poginuo izvođač radova, ozlijeđen još jedan i ranjeno pet američkih vojnika, saopćio je Pentagon.

Zračni udari bili su osveta za napad na bazu koalicije predvođene SAD-om, u blizini Hasake u sjeveroistočnoj Siriji otprilike u 13,38 sati u četvrtak, rečeno je.

Američka obavještajna zajednica procijenila je da je dron iranskog porijekla, saopćila je vojska.

Američki ministar odbrane Lloyd Austin rekao je da su napadi bili usmjereni na grupe povezane s iranskom Korpusom čuvara islamske revolucije.

"Zračni napadi izvedeni su kao odgovor na današnji napad, kao i na niz nedavnih napada na koalicijske snage u Siriji od strane grupa povezanih s IRGC-om", kazao je Austin, navodi se u saopćenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...