UKRAJNICI SPREMNI ZA SILOVITU KONTRAOFANZIVU: Ruski agresori trpe zastrašujuće gubitke -"Vrlo brzo ćemo iskoristiti ovu priliku..."

-Međutim, rekao je da je ruska taktika ostala ista s malim taktičkim grupama koje "pokušavaju iscrpiti našu odbranu".

  • Evropa

  • 24. Mar. 2023  

  • 0

Glavni zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga Oleksandr Sirski rekao je da će njegove snage uskoro započeti protuofenzivu nakon što su izdržale rusku brutalnu zimsku kampanju. Rekao je da ruski Wagnerovi plaćenici, koji su bili na prvoj liniji moskovskog napada na istočnu i južnu Ukrajinu, "gube znatnu snagu i ponestaje im snage".

"Vrlo brzo ćemo iskoristiti ovu priliku, kao što smo to učinili u prošlosti u blizini Kijeva, Harkiva, Balaklije i Kupijanska", rekao je, nabrajajući ukrajinske protuofenzive prošle godine kojima su ponovno zauzeti dijelovi zemlje.

Ukrajinski dužnosnici kažu da su ruske snage nastavile s bombardiranjem regije Donjeck, s više od 200 napada samo na područje Bahmuta u posljednja 24 sata - ali tvrde da Rusi gube stotine ljudi dnevno preko prve linije bojišta. Istočni grad Bahmut ostaje "žarište neprijateljskog glavnog napada", prema Serhiiju Cherevatyiju, glasnogovorniku Istočne skupine oružanih snaga.

Cherevatyi je rekao da je teško reći je li intenzitet ruskih napada oko Bahmuta opadao zbog faktora kao što su vremenske prilike, rotacija jedinica ili rezervi koje su Rusi poslali naprijed. Međutim, rekao je da je ruska taktika ostala ista s malim taktičkim grupama koje "pokušavaju iscrpiti našu odbranu". Rekao je da su vojnici iz grupe plaćenika Wagner u blizini Bahmuta, a ruske trupe daju pojačanje gdje je to potrebno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...