"SB" NA LICU MJESTA; SEBIJA IZETBEGOVIĆ NA SJEDNICI SKUPŠTINE KS: "Pitanje je zašto Vranić ne odgovara na zahtjeve KCUS-a..." (FOTO)

Na današnjoj sjednici Skupštine KS bit će imenovana nova Vlada Kantona Sarajevo.

  • Vijesti

  • 24. Mar. 2023  24. Mar. 2023

  • 1

U toku je sjednica Skupštine Kantona Sarajevo. Zastupnica SDA Sebija Izetbegović uputila je zastupničko pitanje ministru zdravstva KS Harisu Vraniću.

Izetbegović traži elaborat o svim zaposlenim u zdravstvu u kojem će biti predstavljena dinamika zapošljavanja.

“Dostaviti i plan razvoja u polju zdravstva, ako postoji… Pitanje je zašto Vranić ne odgovara na zahtjeve KCUS-a, odnosno ne odobrava zapošljavanje na mjesto onih koji su penzionisani? Dostavili smo 11 urgencija”, istakla je Izetbegović.

Podsjetimo, prijedlog odluke o potvrđivanju nove Vlade Kantona Sarajevo bit će razmatran na sjednici Skupštine Kantona koja je zakazana za danas. 

Nakon ekspozea kandidata Naše stranke, Naroda i Pravde, Socijaldemokratske partije i Stranke za BiH za premijera KS Nihada Uka, Skupština će se izjasniti o kandidatima za Vladu KS.

Darja Softić Kadenić je kandidatkinja Naše stranke za ministricu pravde i uprave, Haris Vranić - kandidat SDP BiH za ministra zdravstva, Almir Bečarević - kandidat Stranke za BiH za ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Adnan Šteta - kandidat SDP BiH za ministra saobraćaja, Enda Pavić Pečenković - kandidatkinja SDP BiH za ministricu rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica, Admir Katica - kandidat NiP-a za ministra unutrašnjih poslova, Zlatko Mijatović - kandidat NiP-a za ministra privrede, Naida Hota-Muminović - kandidatkinja NiP-a za ministricu odgoja i obrazovanja, Pavle Krstić - kandidat NS za ministra za nauku, visoko obrazovanje i mlade, Kenan Magoda - kandidat SDP BiH za ministra kulture i sporta, Emir Dedović  - kandidat Stranke za BiH za ministra finansija, dok je Omer Osmanović kandidat NIP-a za ministra za boračka pitanja.

Na istoj sjednici pred zastupnicima će biti i prijedlog imenovanja nove dopredsjedavajuće Skupštine KS Jelene Pekić, umjesto Igora Stojanovića, zbog njegovog imenovanja za potpredsjednika Federacije BiH.

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter jutros zabilježio na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...