NA DALJINSKO UPRAVLJANJE: Novo oružje Kijeva, najgora noćna mora Wagnera, ukrajinske kamikaze devastiraju ruske tenkove (VIDEO)

Vrlo efikasno.

  • Svijet

  • 24. Mar. 2023  24. Mar. 2023

  • 1

U jeku krvave bitke za Bahmut, pojavili su se snimci na kojima se vidi kako ukrajinske trupe koriste automobile kamikaze na daljinsko upravljanje, pune eksploziva, kako bi uništili ruske tenkove. Ovo novo oružje u rukama Kijeva predstavlja veliku noćnu moru za pripadnike ruske paravojne plaćeničke formacije Wagner, koji se bore na istoku Ukrajine.

Borbe su uglavnom usredsređene na najistočnije regione Ukrajine, u blizini Bahmuta, koji je zbog intenzivnih borbi koji se u njemu vode dobio nadimak "mašina za mljevenje mesa“, piše Daily Mail.

Ovi automobili, poznatiji kao "kopnene kamikaze" koriste se za gađanje ruskih meta. Njihovu primjenu započeo je bataljon Azov, koji prema tvrdnjama tamošnjih medija aktivno učestvuje u odbrani ovog grada.

Na snimku, koji je prvi put objavljen kao dio dokumentarnog filma o Trećoj jurišnoj brigadi, vidi se kako ukrajinski vojnici pripremaju vozilo na daljinsko upravljanje za bitku.

Vozilo se prvo opremi minama i zatim šalje do vojnih položaja na kojima se nalaze Rusi, prenosi Nova.rs.

Zatim se vide vojnici kako kontrolišu kretanje vozila preko telefona, tako da ono eksplodira u blizini ratnog vozila koje izgleda kao ruski tenk.

Video iz dokumentarca postavljen je tokom vikenda na Twitter i pregledan je više od 400.000 puta.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...