I PREDSJEDNIK XI JINPING VOLI FUDBAL: Ali, skandal potresa Kinu, fudbalski moćnici pod istragom, a sve se čuva kao tajna

Dvojica visokih kineskih fudbalskih zvaničnika su pod istragom zbog "ozbiljnog kršenja zakona", saopštila je danas Generalna uprava za sport, najviše sportsko tijelo u Kini.

  • Šareni svijet

  • 24. Mar. 2023  24. Mar. 2023

  • 0

Kako je saopšteno, pod istragom su šef odjeljenja za takmičenja i šef disciplinske komisije Fudbalskog saveza Kine (CFA), Huang Song i Vang Sjaoping.

Oni su posljednji u nizu fudbalskih rukovodilaca koji su upleteni u ovaj slučaj od novembra, među kojima je i predsjednik Saveza Čen Sujuan.

Nisu dati dodatni detalji o navodnim krivičnim djelima kada su najavljene istrage, ali taj izraz obično koriste kineske vladine agencije za označavanje korupcije.

Kineski predsednik Xi Jinping je veliki ljubitelj fudbala i ne krije želju da bi volio da Kina bude domaćin Svjetskog prvenstva.

Međutim, njegova kampanja za borbu protiv korupcije je zahvatila domaći fudbal posljednjih meseci, pogađajući taj sektor koji je već opterećen finansijskim problemima i utjecajem politike protiv koronavirusa.

Istraga je također obuhvatila i "nekoliko" profesionalnih fudbalera u prve dvije kineske lige, objavio je danas lokalni list pozivajući se na neimenovane izvore, prenosi Nova.rs.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...