OPET ZAOBILAZI DRŽAVNE INSTITUCIJE: Zoran Milanović sutra stiže u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini

Za kraj posjete planirano je obraćanje Milanovića

  • Regija

  • 24. Mar. 2023  

  • 3

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sutra dolazi u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, a dan će provesti u Derventi.

Kako je predviđeno protokolom, u 10:00 sati Milanović će položit vijenac i zapaliti svijeću na groblju Rabić kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 103. brigade Hrvatskog vijeća. Zatim će u 10: 30 sati na mezarju Derventa odati počast polaganjem cvijeća kod spomenika poginulim pripadnicima 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane Derventa.

Milanović će zatim u 11 sati prisustvovati svetoj misi u Crkvi svetog Jurja.

U 12:10 sati predsjednik Hrvatske će sudjelovati će obilježavanju 31. godišnjice osnivanja 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane Derventa.

"Tim povodom Predsjednik Republike odlikovat će 103. brigadu Hrvatskog vijeća odbrane Derventa Redom Nikole Šubića Zrinskog za iskazano junaštvo njenih pripadnika u Domovinskom ratu (Kripta Crkve svetog Jurja). Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednika Republike", naveli su iz kabineta Milanovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...