"GREŠKA U KORACIMA" LUKE DONČIĆA: "Protrljao prste" i tako optužio sudije da su potkupljeni, kažnjen je... (VIDEO)

(...) sa 35.000 dolara.

  • Zabava

  • 25. Mar. 2023  25. Mar. 2023

  • 0

Košarkaš Dallas Mavericksa Luka Dončić kažnjen je s 35.000 dolara zbog "nedolične i neprofesionalne geste" upućene sudijama u završnici utakmice u kojoj je njegov tim tokom noći sa srijede na četvrtak izgubio od Golden State Warriorsa 125:127.

Pri vodstvu Warriorsa 125:123, 1.7 sekundi prije kraja dvoboja, Dončić je smatrao, prenosi Hina, kako je zaustavljen prekršajem pod košem Warriorsa. Nakon što sudije to nisu dosudili, slovenski košarkaš je protrljao svoje prste sugerirajući kako su suci potplaćeni kako bi sudili u korist aktualnih prvaka.

Dvoboj Mavsa i Warriorsa bio je izuzetno važan u borbi za plasman u play off obje ekipe. Golden State je nakon pobjede u Dallasu ostao na šestom mjestu Zapadne konferencije, posljednjem koje direktno vodi u doigravanje s omjerom pobjeda i poraza 38-36, dok je Dallas pao na osmo mjesto Zapada s 36-37 i trenutno drži mjesto koje vodi u play in.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...