OTKRIVEN IDENTITET OSUMNJIČENIKA: Bojan Prodan je uhapšen zbog brutalnog napada na povratnike u Višegradu

Prodan je od ranije poznat policiji zbog niza krivičnih djela.

  • Hronika

  • 25. Mar. 2023  26. Mar. 2023

  • 14

Poznat je identitet uhapšenog muškarca koji se sumnjiči da je izvršio brutalno razbojništvo na štetu povratnika Ajše i Fadila Memiševića iz sela Omeragići kod Višegrada.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Bojanu Prodanu (37) iz Višegrada.

Prodan je stari policijski znanac iz Višegrada. Hapšen je u svibnju 2021. godine zbog sumnje da je policajcima zaprijetio "da im treba otkinuti glavu" nakon što mu je zbog nakupljenih kaznenih bodova oduzeta vozačka dozvola.

Riječ o čovjeku koji je do sada niz puta bio u sukobu sa zakonom. Prema ranijim pisanijima medijima iz bh. entiteta RS, još 2008. godine uhićen zbog ubojstva 73-godišnjeg penzionera Vučka S. , koji je brutalno ubijen pod okriljem noći u izbjegličkom naselju Prelovo, kod Višegrada.

I to nije sve, Prodan je povezivan i sa nizom drugih krivičnih djela.

Kako je ranije saopćeno iz Policijske uprave Foča, navodeći incijale oštećenih i osumnjičenog, u toku je kriminalistička obrada nad Prodanom, koji se može dovesti u vezi sa izvršenjem navedenog kaznenog djela i nad njim se sprovode određene kriminalističko-istražne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvetljavanju. razbojništva, navedeno je u saopćenju.

Pripadnici Policijske stanice Višegrad sinoć oko 23.30 sati uhapsili su Prodatu i poduzimaju sve mjere i radnje, pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, navedeno je u saopćenju.

Načelnik općine Višegrad Mladen Đurević osudio je ranije danas napad na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići, koje je napala i pretukla tada nepoznata osoba i izrazio nadu da će nadležni organi prije rasvijetliti ovaj slučaj.

Također, reakcije na ovaj težak incident pristigle su sa brojnih strana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...