FADILU I AJŠI MEMIŠEVIĆ NAMIREN NOVAC KOJI IM JE UKRAO RAZBOJNIK NAKON ŠTO IH JE PRETUKAO: Pomogao im je i Jusuf Nurkić

"Materijalna šteta i novac koji im je nadoknađen su u ovoj priči najmanje bitni, jer su nana i dedo doživjeli tešku traumu koju će pamtiti do kraja života i sa kojom neće biti lako živjeti", navode iz Udruženja Pomozi.ba

  • Društvo

  • 21. Apr. 2023  

  • 0

Povratnici u Višegradu Fadil i Ajša Memišević teško su pretučeni i opljačkani u vlastitom domu prvi dan ramazana.

Pronađeni su tek naredni dan svezani i sa teškim povredama po tijelu, a protekli mjesec su se oporavljali.

Iz Udruženja ‘Pomozi.ba’ objavili su da su namirili novac koji su Fadil i Ajša čuvali za dženazu, a koji im je otuđen.

Zajedno sa našim košarkašem Jusufom Nurkićem donirali smo im 7.000 KM, baš onoliko koliko im je oduzeto. Iako smo htjeli donirati i više, ovi skromni ljudi ništa drugo nisu htjeli prihvatiti, ali smo im obećali podršku i pomoć kad god im zatreba. Materijalna šteta i novac koji im je nadoknađen su u ovoj priči najmanje bitni, jer su nana i dedo doživjeli tešku traumu koju će pamtiti do kraja života i sa kojom neće biti lako živjeti, ali nadamo se da smo im na ovaj način barem malo vratili vjeru u ljude…- navode iz Udruženja.

Podsjetimo, 26. marta je priveden Bojan Prodan koji se sumnjičio da je počinio ovo krivično djelo, ali je on pušten na slobodu dan kasnije, a kako tvrde iz policije on se nalazi pod nadzorom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...