LAVROV BIJESAN: "Amerikanci su prešli sve granice"

Kineski predsjednik Xi Jinping bio je u državnoj posjeti Rusiji od 20. do 22. marta

  • Svijet

  • 26. Mar. 2023  

  • 0

"Sjedinjene Američke Države su, u nastojanju da uspostave hegemoniju, prešle sve granice pristojnosti, ali Kina izvlači svoje zaključke", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Danas se od Sjedinjenih Američkih Država može očekivati bilo šta. U nastojanju da uspostave svoju hegemoniju, već su prešle sve granice pristojnosti: diplomatske, etičke i sve druge", rekao je Lavrov u intervjuu za televiziju "Rusija 1", komentarišući izjave SAD o neprihvatljivosti poziva na primirje tokom samita lidera Rusije i Kine.

Prema njegovim riječima, o ovim izjavama se razgovaralo sa kineskim kolegama.

"Kineska strana odražava tradiciju velike civilizacije stare više hiljada godina. I kineska strana je sa godinama razvila svoj stil. On leži u dostojanstvu, sastoji se u dubokoj analizi svega što se dešava kako se ne bi preduzimali neki ishitreni koraci. Ali kineska strana, naravno, izvodi zaključke i to najdublje", odgovorio je Lavrov na pitanje kako kineska strana gleda na pritisak SAD.

Kineski predsednik Xi Jinping bio je u državnoj posjeti Rusiji od 20. do 22. marta, što je njegovo prvo putovanje u inostranstvo nakon što je treći put izabran na mjesto šefa države. Prvog dana posjete, predsjednik Kine je četiri i po sata razgovarao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na neformalnom sastanku u Kremlju, dok su 21. marta održani zvanični rusko-kineski razgovori uz učešće delegacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...