PLJUŠTE REAKCIJE NA MILANOVIĆEVU POSJETU I ODLIKOVANJA: Pismo Dodiku dječaka logoraša iz Dervente koji je preživio golgotu u logorima HVO-a

On je proživio i sa svojom porodicom osjetio sve strahote rata i okrutnost pripadnika HVO-a,

  • Politika

  • 26. Mar. 2023  

  • 2

Pismo Zdenka Bećarovića, koje je političar Nebojša Vukanović prenio u cjelosti, uz saglasnost autora, na svom blogu, upućeno je predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku. Poznati umjetnik i slikar iz Dervente Zdenko Bećarević kao dječak bio je zarobljen od strane pripadnika HVO-a i proveo je kratko vrijeme u logoru dok nije razmijenjen 27.6.1992. godine.

On je proživio i sa svojom porodicom osjetio sve strahote rata i okrutnost pripadnika HVO-a, jer je njegov otac Teodor Bećarović odveden iz svoje kuće i preživio je višemjesečnu torturu u logoru od vojnika Hrvatske vojske i HVO-a.

alt

Zoran Milanović u Derventi

Pročitajte pismo upućeno Dodiku povodom skandala sa dolaskom predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u Derventu i ordenja koja su dodijeljena pripadnicima zloglasne 103 derventske brigade HVO, čiji su pripadnici izvršili ratne zločine nad Srbima.

alt

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...