"RUSIJA I IRAN OBNOVILI SARADNJU NAKON DVIJE SEDMICE PAUZE": Objavljen novi dnevni izvještaj iz Ukrajine britanskih obavještajaca

Vjeruje se da postoje dvije lokacije za lansiranje dronova.

  • Evropa

  • 26. Mar. 2023  

  • 0

Rusija je nakon dvonedjeljne pauze upotrijebila 71 iransku "kamikaza bespilotnu letjelicu" protiv ukrajinskih ciljeva, što upućuje na to da je Moskva dobila nove dronove od Irana za svoj rat u Ukrajini, objavilo je britansko Ministarstvo obrane.

Britanski zvaničnici su u svom dnevnom vojno-obavještajnom izveštaju na Twitteru napisali da napadi upućuju na to da je "Rusija vjerovatno počela dobijati redovne obnove zaliha manjim brojem bespilotnih letjelica Šahed OWA-UAV".

Vjeruje se da postoje dvije lokacije za lansiranje dronova: iz ruske Brjanske oblasti u sjeveroistočni dio Ukrajine i iz Krasnodarskog kraja u istočni dio susjedne zemlje.

"Ovo Rusiji omogućuje fleksibilnost u gađanju širokog sektora Ukrajine i smanjuje trajanje leta do ciljeva na sjeveru Ukrajine. Također je vjerovatno riječ o novom pokušaju da se rastegne ukrajinska protivvazdušna obrana", piše u objavi na Twitteru.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...