BOLNO PRIZEMLJENJE ZA REPREZENTACIJU BOSNE I HERCEGOVINE: Zmajevi razočarali u Slovačkoj, poraženi sa 2:0

Prvo poluvrijeme bilo je katastrofalno za naš tim u svakom smislu, jer smo potpuno podbacili i nismo napravili nijednu smislenu akciju vrijednu pomena.

  • Sport

  • 26. Mar. 2023  

  • 3

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 2. kolu grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Slovačke u Bratislavi rezultatom 2:0. Bio je to meč za zaborav, jer su Zmajevi potpuno razočarali i pokvarili utisak od prije nekoliko dana protiv Islanda, piše Klix.ba

Jedini koji zaslužuju prolaznu ocjenu su naši navijači, koji su uprkos zabrani pronašli način da dođu u Bratislavu i svih 90 minuta zdušno su bodrili naš tim. Opravdanje ne može biti ni izostanak povrijeđenog Edina Džeke koji je ušao u nastavku, jer se jednostavno očekivalo mnogo više nakon pobjede protiv Islanda.

Prvo poluvrijeme bilo je katastrofalno za naš tim u svakom smislu, jer smo potpuno podbacili i nismo napravili nijednu smislenu akciju vrijednu pomena.

Već u 13. minuti Slovačka je povela golom Maka. Nakon što su kratko izveli slobodan udarac, Mak je iskoristio zakašnjelu reakciju naše odbrane i s distance pogodio donji Šehićev ugao za 1:0.

Nakon toga igralo se prilično mirno, što je odgovaralo domaćima, koji su agresivnom igrom kontrolisali zbivanja na terenu, a u samom finišu poluvremena došli su i do drugog gola u 40. minuti.

Haraslín je sve lijepo uradio i preciznim udarcem je povisio na 2:0, za veliko vodstvo Slovačke već u prvom dijelu igre.

U 43. minuti Miličević je zamalo postigao autogol. Želio je vratiti loptu Šehiću, uradio je to bez da gleda gdje se nalazi bh. golman i umalo je to završilo u mreži, no srećom kapiten je uspio stići i izbaciti loptu u korner.

Zmajevi su u nastavku zaigrali nešto organizovanije i angažovanije, a u igru je ušao i roviti Edin Džeko u posljednjih pola sata.

Najbolju šansu da se vratimo u utakmicu propustili smo u 66. minuti. Dedić je sjajno centrirao, Demirović je glavom šutirao, ali lopta je prohujala pored gola i to je bilo sve od reprezentacije BiH.

Slovačka je do kraja propustila šansu preko Pekarika i pravi zicer koji u gol nije pretverio Suslov kada sa svega nekoliko metara nije pogodio prazan gol i do kraja je ostalo 2:0 za domaće.

Kvalifikacije se nastavljaju u junu kada ćemo gostovati Portugalu (17. juni), a tri dana kasnije na domaćem terenu dočekujemo selekciju Luksemburga.

Rezultati grupe J:

Slovačka - BiH 2:0 (Mak 13', Haraslin 40')

Luksemburg - Portugal 0:4 (Ronaldo 9', 31', Joao Felix 15', Silva 18')

Lihtenštajn - Island 0:7 (Olafsson 3', Haraldsson 38', Gunnarsson 48', 68', 73' pen., Gudjohnsen 85', Ellertsson 87')

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...