IAKO JOŠ NIJE PRIHVATIO POZIV ZA OČEVO KRUNISANJE: Princ Harry ipak u Londonu i to nenajavljeno na...

(...) ročištu protiv tabloida.

  • Show

  • 27. Mar. 2023  27. Mar. 2023

  • 0

Britanski princ Harry pojavio se danas u sudu u Londonu gdje advokat koji predstavlja grupu britanskih tabloida namjerava da traži odbacivanje tužbe princa i drugih poznatih ličnosti zbog snimanja telefona i narušavanja njihove privatnosti.

Ovo ročište je u okviru jedne od nekoliko tužbi koje je princ Harry, vojvoda od Sussexa, podigao protiv medija. Očekuje se da će ročište trajati četiri dana, a prisustvo princa Harrya u Visokom sudu u Londonu je znak koliki značaj on pridaje slučaju.

Medijska grupa Associated Newspapers, izdavač listova kao što je Daily Mail, traži od suda da odbaci tužbe više istaknutih pojedinaca koji traže odštetu zbog medijske zlopuotrebe i ilegalnog nabavljanja njihovih privatnih informacija. Među ostalima koji su tužili medije su pjevač Elton John, njegov suprug David Furnish i glumice Liz Hurley i Sadie Frost.

Kada je objavljena tužba u oktobru prošle godine medijska grupa je odbacila kao "groteskno blaćenje".

Četvorodnevno preliminarno ročište u Visokom sudu u Londonu koje počinje danas će razmatrati pravne argumente i sudije će odlučiti da li će postupak moći da ide dalje, prenosi Beta.

Nenajavljeni dolazak princa Harrya događa se samo malo više od mjesec dana od krunisanja kralja Charlesa Trećeg, njegovog oca, 6. maja. Princ Harry i njegova supruga Meghan žive u SAD od kada su objavili da odstupaju od zvaničnih dužnosti za monarhiju 2020. godine. Princ i njegova supruga pozvani su na krunisanje ali još se ne zna da li su prihvatili poziv.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...