UZBUNA U REPUBLICI SRPSKOJ: "Ukoliko se to dogodi mi smo prazna ljuštura i nemamo smisla za dalje postojanje i djelovanje..."

-Ukoliko dođe do prenosa nadležnosti i oni budu vladali nama, mi smo prazna ljuštura i nemamo smisla za dalje postojanje i djelovanje, kazala je Vulić.

  • Mini market

  • 28. Mar. 2023  28. Mar. 2023

  • 7

-Odlukom da prekine saradnju sa ambasadama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u BiH, Vlada RS je stala u odbranu Republike Srpske, donošenja po nju štetnih odluka, poput prenosa nadležnosti i otimanja imovine, poručili su ovo u programu RTRS-a predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić i zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Sanja Vulić.

Želimir Nešković, delegat SDS-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, stava je da odluka Vlade RS o prekidu saradnje sa američkom i britanskom ambasadom u BiH, Republiku Srpsku vodi ka izolaciji.

- Bojim se da idemo putem izolacije. Mislim da bi bilo dobro da Srpska u svojim diplomatskim odnosima prati našu bratsku Srbiju. Ni daleko veće i jače ekonomije ne mogu sebi priuštiti prekid diplomatskih odnosa sa dvije tako snažne države kao što su SAD i Velika Britanija - smatra Nešković.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić kaže da se moraju redefinirati odnosi.

- Cvijanović i Dodik su pod sankcijama i Amerike i Velike Britanije. Takođe, treba podsjetiti na podršku koju je visokom predstavniku upućivao američki ambasador vezano za nadležnosti nad imovinom u Srpskoj, što nije posao nijednog ambasadora, čak ni visokog predstavnika. Na kraju treba podsjetiti i za podršku koju je dobio Kavazović koji je pominjao oružje i na neki način bio rodonačelnik nove priče u ratu. To je otišlo u anticivilizacijsku nedemokratsku formu. Ovo je poziv zemljama i SAD i Britaniji da se redefinišu ti odnosi kako bismo imali njihove predstavnike sa kojima bismo mogli da razgovaramo, kazao je Stevandić.

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Sanja Vulić kazala je da nije prekinuta saradnja sa državama.

- Mi smo prekinuli saradnju sa ambasadama i ambasadorima. Mi ne bježimo od saradnje sa ovim zemljama, ali bježimo od lažnih ambasadora kojima upravljaju zaposleni u Sarajevu u ambasadama, to su mahom Bošnjaci instalirani od strane SDA i oni njima kreiraju i sadržaje odluka i pamet koja je isključivo protiv Srba. Ukoliko dođe do prenosa nadležnosti i oni budu vladali nama, mi smo prazna ljuštura i nemamo smisla za dalje postojanje i djelovanje, kazala je Vulić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...