"KOGA DA PREDSTAVLJAM? SRBIJU...": Žestoka rasprava u studiju švedske televizije, selektor izgubio živce...

Đorđiću ni to nije bilo dovoljno pa je rekao kako je Karlsson zaslužio barem pola sata po utakmici.

  • Šareni svijet

  • 28. Mar. 2023  28. Mar. 2023

  • 0

Nogometna reprezentacija Švedske sinoć je na domaćem terenu deklasirala Azerbejdžan sa 5:0 u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon završetka utakmice u centar pažnje dospio je selektor ove reprezentacije Janne Anderson koji je došao u sukob sa jednim od gostiju u studiju televizije koja je prenosila meč.

Sukob se desio zbog Jespera Karlssona iz AZ Alkmaara koji igra u veoma dobroj formi, ali je sinoć dobio svega osam minuta. I ta mala minutaža nije mu smetala da postigne pogodak.

Upravo mala minutaža za Karlssona bila je glavna tema u studijskoj emisiji, a rođenom Beograđaninu Bojanu Đorđiću, koji je nekada nastupao i za seniorsku reprezentaciju Švedske, to je itekako zasmetalo.

Đorđić je uputio pitanje selektoru zbog čega Karlsson je na dva meča dobio svega osam minuta za igru, a Anderssonu se to nije svidjelo i imao je odgovor:

“Imao je odlične igre prije povrede zbog koje je na jesen bio van terena čak pet mjeseci. Nakon što se vratio jedva da je dao gol, ali lagano se vraća u formu. Jučer sam dugo razgovarao s njim. Možemo pričati o selektiranju ekipe, možemo provesti cijelu je*enu noć pričajući o tome. Mislim da je on odličan fudbaler, ali ako će on igrati onda će Alexander Isak ili Viktor Gyokeres biti na klupi. Ko od njih da ne igra?”, rekao je Andersson, ali je Đorđić bio uporan i nastavio s tvrdnjom kako je osam minuta za ovog fudbalera premalo:

“Dozvoljeno mi je da izaberem 11 igrača. Ko da ne igra onda? Ako si ti menadžer onda budi tu umjesto mene.”

Đorđiću ni to nije bilo dovoljno pa je rekao kako je Karlsson zaslužio barem pola sata po utakmici.

“Ne mogu više da podnesem ta stalna prigovaranja. Lično to shvatam? Ma ne. Pa pričamo o igraču koji je ušao u igru i zabio gol iz svoje druge šanse. Došao sam vam u studio, a vi tako dižete ruku na mene i pola sata samo nešto kukate i prigovarate. Eto ti si bio igrač i trener na ovakvom nivou. Možda si trebao predstavljati nekoga drugog”, odbrusio je Andersson što je Đorđića izbacilo iz takta:

“Koga sam trebao predstavljati. Koju drugu zemlju? Možda Srbiju? Šta uopšte pokušavate da kažete. Je li to implicirate? To je je*eno loš odgovor. Predstavljam ovu zemlju baš kao i vi. Užasno nizak udarac od selektora jedne reprezentacije”, završio je Đorđić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...