STVARA OSJEĆAJ SMIRENOSTI: S njima nema greške, ovo je šest boja koje se najbolje slažu sa zelenom (FOTO)

U modnom smislu zelena je boja koju se žene boje nositi, prvenstveno zato što misle da odabrana nijansa neće odgovarati boji njihove puti ili vjeruju da ju je teško kombinirati.

  • Žena

  • 28. Mar. 2023  

  • 0

Ljubiteljice zelene boje ne trebamo previše uvjeravati u njezinu posebnost i svestranost. Na vidljivom spektru boja između plave i žute smjestila se zelena, jedna od najljepših postojećih boja. Zelena boja prije svega je simbol prirode, njezina obnavljanja i rasta, a poznato je i da pogled na zelene nijanse u nama stvara osjećaj smirenosti.

U modnom smislu zelena je boja koju se žene boje nositi, prvenstveno zato što misle da odabrana nijansa neće odgovarati boji njihove puti ili vjeruju da ju je teško kombinirati.

"Puno naših klijentica ima averziju prema zelenoj, ali postoji toliko lijepih nijansi za svakoga", kazala je za Who What Wear Helen Venables, stručnjakinja za boje i direktorica firme House of Colour.

Međutim, nema razloga za strah jer zelenu zapravo uopće nije teško kombinirati, a u nastavku možete saznati s kojim se bojama najbolje slaže.

1. BIJELA

Zelena i bijelaZelena i bijela (Foto: Shutterstock)

Ako ne znate odakle početi s kombiniranjem, krenite s bijelom bojom. Ona je nepogrešiva i slaže se sa svim bojama u spektru, uključujući i zelenu, neovisno o nijansi.

2. BEŽ

Zelena i bežZelena i bež (Foto: Shutterstock)

Kada vam bijela nije poželjan odabir, a i dalje vam treba neka neutralna boja uz zelenu, iskoristite sve nijanse bež boje.

3. TAMNOPLAVA

Zelena i tamnoplavaZelena i tamnoplava (Foto: Shutterstock)

Uz crnu, apsolutna kraljica tamnih neutralnih nijansi. Savršeno se spaja s gotovo svim nijansama zelene boje.

4. RUŽIČASTA

Zelena i ružičastaZelena i ružičasta (Foto: Shutterstock)

Sada napokon dolazimo i do efektnijih boja koje možete spojiti sa zelenom, a među njima je i ružičasta. Ovo je kombinacija stvorena samo za najodvažnije modne igračice.

5. LJUBIČASTA

Zelena i ljubičastaZelena i ljubičasta (Foto: Shutterstock)

Zelena i ljubičasta su kontrastne boje na suprotnim stranama spektra, ali savršeno se slažu.

6. ŽUTA

Zelena i žutaZelena i žuta (Foto: Shutterstock)

Zelena i žuta, svaka je posebna sama po sebi, a u kombinaciji tvore nepobjediv i odvažan modni duo, navodi Zadovoljna.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...