NAJAVLJENI PROTESTI ISPRED ZGRADE OHR-a: "Zaustavimo dalju razgradnju države"

Zaustavimo cementiranje etno-feudalnog koncepta uređenja bh društva u tri etnička tora

  • Vijesti

  • 28. Mar. 2023  

  • 15

U organizacije neformalne grupe "ReSTART BiH" i "Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99" u petak u 14 sati održat će se protest ispred zgrade OHR-a.

"Zaustavimo dalju razgradnju države, odnosno cementiranje etno-feudalnog koncepta uređenja bh društva u tri etnička tora. Svojim izlaskom ćete potvrditi da ste za građanski koncept uređenja društva kao osnovu za modernu, demokratsku državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će se poštovati ljudska i građanska prava svih njenih građana kao što je u svim zemljama EU - navode u pozivu.

Dodaju da ako ne žele ni zbog čega drugog, da ljudi izađu "zbog svoje djece i njihove budućnosti."

"Nije više 5 do 12, ovo je sad 12 i 5", zaključili su.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...