"RUSI BACAJU NAJBOLJE JEDINICE NA UKRAJINSKE POLOŽAJE" Nove informacije sa linije fronta u Bahmutu (VIDEO)

U toku dana na ovom pravcu vođeno je 19 borbi sa neprijateljem, od čega 14 u gradu.

  • Evropa

  • 28. Mar. 2023  

  • 0

"Situacija u pravcu Bahmuta ostaje pod kontrolom, ali ruski osvajači bacaju svoje najbolje jedinice na juriš na ukrajinske položaje", navodi se u saopćenju Oružanih snaga Ukrajine.

"Osvajači nastavljaju da pokušavaju da probiju našu odbranu oko grada. Međutim, ukrajinski branioci nanose značajne gubitke neprijateljskim snagama. Hrabri pješadinci iz 28. 54. 56. i 57. brigade, zajedno sa vojnicima iz 93. i 4. operativne brigade, kao i druge snage odbrane, drže front rame uz rame, ne ostavljajući neprijatelju šanse za uspjeh", navodi se u saopćenju.

Komandant Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski je ranije primjetio da ukrajinski vojnici drže Bahmut suprotno "različitim terminima i prognozama".

Predstavnik istočne grupe Oružanih snaga Ukrajine Sergej Čerevati napomenuo je da je u Bahmutu smanjen broj vojnih sukoba sa neprijateljem.

U toku dana na ovom pravcu vođeno je 19 borbi sa neprijateljem, od čega 14 u gradu.

Grad ostaje epicentar žestokih borbi za Donbas. Iako su ukrajinski i zapadni zvaničnici iznijeli različite stavove o situaciji sa ruskom ofanzivom u Bahmutu. Konkretno, britanski obavještajci su saopćili da je ofanziva ruskih trupa na Bahmut praktično stala. Međutim, Sergej Čerevati je rekao da je prerano govoriti o zaustavljanju ruske ofanzive u toj oblasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...