U BERLINU VANREDNO STANJE: Njemačka dočekuje kralja Charlesa uz najviše državne počasti; To je njegova.......

(...) rva posjeta inostranstvu otkako je stupio na prijestolje.

  • Evropa

  • 29. Mar. 2023  29. Mar. 2023

  • 0

Berlin će danas uz najviše državne počasti i jake snage sigurnosti dočekati britanskog kralja Charlesa III i njegovu suprugu Camillu, što će biti njegova prva posjeta inostranstvu otkako je kralj stupio na prijestolje.

Kraljevski par je prije Njemačke trebao posjetiti Francusku, ali je posjeta otkazana zbog nereda povezanih s protestima protiv penzione reforme u toj zemlji.

Policijske snage će u velikom broju biti prisutne u Berlinu, gdje će kralj i kraljica supruga ostati dva dana, odakle će se u petak uputiti u Hamburg, posljednju etapu svoje posjete.

Njemačka je mobilizirala čak 1.100 pripadnika policijskih snaga, a pojačanja će doći iz drugih saveznih pokrajina, kao i psi obučeni za otkrivanje eksploziva.

Nekoliko glavnih saobraćajnica u centru grada će biti zatvorene, prenosi Fena.

Sutra će se kralj Charles sastati s kancelarom Olafom Scholzom, prošetati se tržnicom u društvu gradonačelnice, održati govor u njemačkom parlamentu i sastati se s ukrajinskim izbjeglicama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...