AKCIJA SPECIJALNOG POLICIJSKOG ODSJEKA U BIJELOM POLJU: U Crnoj Gori nastavljena hapšenja...

(...) pripadnika policije.

  • Regija

  • 29. Mar. 2023  29. Mar. 2023

  • 0

U akciji crnogorskog Specijalnog policijskog odjela u utorak su u Bijelom Polju uhapšena tri pripadnika policije, a tokom pretresa stanova koje su uhapšeni koristili policija je oduzela veću količinu novca.

Kako je saopćeno iz Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, jutros je uhapšen službenik Kriminalističko-obavještajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju D.K. i još dvije osobe M.G. i D.P, a osumnjičeni su za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Hapšenja su uslijedila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, policija je ranije uhapsila M.Š. i V.J.,  zbog istog krivičnog djela, a spomenuto tužiteljstvo će o  daljnjim radnjama pravodobno obavještavati javnost, stoji u priopćenju.

Radiotelevizija Crne Gore podsjeća kako je u toj zemlji u toku akcija Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odsjeka u kojoj su do sada uhapšeni službenici crnogorske policije Goran Stojanović, Milan Popović, Vladimir Bajčeta, Mileta Ojdanić, kao i Tihomir Adžić, a krivična prijava obuhvaća 17 osoba i to uglavnom bivših i aktivnih policajaca.

Također, uhapšen je Dejan Knežević, dugogodišnji službenik i funkcioner Uprave policije Crne Gore koji je bio voditelj Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga. Pomoćnik direktora Uprave policije za organizovani kriminal postao je početkom marta 2021. godine, a mandat na toj funkciji produžen mu je prije nekoliko sedmica.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...