HITNO HOSPITALIZIRAN: Papi Franji iznenada pozlilo danas popodne?

I Papa i saradnici smješteni su u takozvani Papinski apartman na desetom spratu bolničkog kompleksa.

  • Evropa

  • 29. Mar. 2023  29. Mar. 2023

  • 0

Poglavar Katoličke crkve papa Frane (80) hospitaliziran je iznenada danas popodne na Kardiologiji rimske sveučilišne Polikliničke bolnice Agostino Gemelli, jer mu je nedugo prije toga pozlilo u Vatikanu.

Vatikanski Ured za medije objavio je da je Papa otišao u Gemelli da bi bio povrgnut nekim ranije dogovorenim provjerama. Iz drugih izvora se doznaje da je to "ranije" bilo u isto popodne. Po tim izvorima Papa je imao srčane smetnje i otežano disanje. U Gemelliju su mu bronhiji pregledani kompjuteriziranom tomografijom, a nalaz, kažu, ne pokazuje ništa zabrinjavajuće, navodi Jutarnji.hr.

Papa je prijepodne, kao i obično srijedom, održao opću audijenciju. U katehezi je govorio uglavnom o liku apostola Pavla. Njegove naredne obaveze su otkazane: i intervju koji je bio dogovoren danas popodne, i audijencije predviđene za četvrtak i petak. S njim je u bolnicu stigao i dio njegova osoblja, uključujući i osiguranje.

I Papa i saradnici smješteni su u takozvani Papinski apartman na desetom spratu bolničkog kompleksa. Taj je apartman uređen za potrebe povremenih liječenja tadašnjeg pape sv. Ivana Pavla II. Sadašnji papa Bergoglio već je bio ondje desetak dana u julu 2021, kada je pretrpio nepredviđeno tešku i obimnu operaciju debelog crijeva uslijed stenoze izazvane divertikulom. Tada mu je odstranjen dio tog organa, bez trajnih posljedica po zdravstveno stanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...